Izgubio 7:2, pa dao izjavu sedmice u Ligi prvaka: "Radije i to, nego..."

Trener Maccabija zadovoljan

Izgubio 7:2, pa dao izjavu sedmice u Ligi prvaka: "Radije i to, nego..."

Eldar Ganibegović

Ulazimo u završnicu grupne faze Lige prvaka. U grupi H jasno je da su dalje prošli PSG i Benfica, dok će Maccabi Haifa i Juventus odlučivati o putniku u Evropsku ligu. Izraelski klub sinoć je doživio debakl u Parizu, a njihov trener dao je jednu od najzanimljivijih izjava nakon sinoćnjih utakmica.

PSG je u petom kolu grupne faze Lige prvaka rezultatom 7:2 daklasirao Maccabi iz Haife i tako obezbijedio plasman u osminu finala.

Već nakon 35 minuta bilo je 3:0, a pogađali su Messi, Mbappe i Neymar, da bi gosti došli do gola preko Secha u 38. minuti. Messi u 45. minuti postiže novi gol i PSG s 4:1 odlazi na odmor.

Na otvaranju drugog dijela Seck postiže novi pogodak, ali Mbappe, Goldberg (autogol) i Soler su se pobrinuli da PSG upiše uvjerljivu pobjedu.

I pored toga, trener gostiju iz Haife nije nezadovoljan. Svjestan je Barak Bakhar koga je imao naspram sebe i zadovoljan je pruženim od strane svojih igrača. 

"Radije bih izgubio 7:2 nego 4:0 igrajući loš fudbal. Imao sam najbolje igrače na svijetu ispred sebe, oni su to dokazali. Nismo igrali loše do 20. minute, zabili smo i dva gola. Nije fino primiti sedam golova, ali osjećam se kao da smo dali sve. Bolno je, ali dignut ćemo glave", rekao je Barak Bakhar.

Njegov tim ima tri boda koliko i Juventus uoči posljednjeg kola i izjednačen međusobni omjer s ovim timom (ukupno 3:3 iz dvije utakmice), pa će u slučaju istog broja bodova o putniku u Evropsku ligu odlučivati gol razlika koja je trenutno na strani Juventusa.

U posljedjem kolu u Haifu stiže Benfica koja također traži svoju šansu za prvo mjesto u grupi, dok će PSG u goste kod Juventusa. Trener Maccabija vjeruje svojoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mislio sam da možemo napraviti čudo, ali bila je velika razlika između dvije momčadi. I dalje vjerujemo u kvalifikacije u Evropsku ligu, možemo završiti na 3. mjestu. Sudbina je u našim rukama i igramo kod kuće. Benfica je velika momčad, ali tražio sam od trenera PSG-a da odradi svoj posao, pobijedi Juventus", dodao je Barak Bakhar.

Evo kako izgleda stanje u grupi H nakon pet odigranih kola.

# TIM BODOVI
1. PSG 11
2. Benfica 11
3. Juventus 3
4. Maccabi Haifa 3

Top Komentari

Medo-Brundo
Sada razvalite Juventus ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi