Izraelci uvrijeđeni transparentom o Palestini, ali i nezapamćenim odnosom zvijezda PSG-a

Pokazali stav i protest

Izraelci uvrijeđeni transparentom o Palestini, ali i nezapamćenim odnosom zvijezda PSG-a

Midhat Šljivak

Navijači francuskog PSG-a podigli su na utakmici protiv izraelskog Maccabija iz Haife transparent podrške Palestini i njenom narodu, a to je poprilično uvrijedilo Izraelce.

Navijači širom svijeta često znaju transparentima privući pažnju, a dosta je onih koji pružaju poruku Palestini u borbi protiv Izraela.

Tako su prošle noći transparenti podrške Palestini i njenom narodu podignuti i u Parizu, na utakmici PSG-a i izraelskog prvaka Maccabi Haife.

U jednom trenuku najvatreniji navijači domaćeg tima su na tribini podigli poruku na kojoj je pisalo:

"Gaza postoji, Gaza opstaje. Slobodna Palestina", napisali su vatreni navijači PSG-a.

Oglasi

Također, na tribinama su se pojavile i brojne zastave Palestine i Parižani su jasno pokazali šta misle o izraelskim napadima u pojasu Gaze i na ostalim paletinskim teritorijama.

Interesantno je svakako da je PSG pred ovaj meč objavio kako zabranjuje unos zastava osim zastava država za koje nastupaju igrači PSG-a.

Međutim, niko Ultrase iz Pariza nije mogao spriječiti da unesu zastavu Palestine. Oni jasno podržavaju ovu državu i to su odlučili iskazati na tribinama.

UEFA će sasvim sigurno kazniti PSG zbog navijača. Prije svega će kazna stići zbog baklji, a vidjet ćemo hoće li biti kazne zbog zastave.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Međutim, ono što je još više naljutilo Izraelce je činjenica da je većina zvijezda PSG-a odbila zamijeniti dresove s igračima Maccabija.

U prvoj utakmici to je učinio samo Neymar. Ovog puta je za sobom povukao i većinu ostalih fudbalera i igrači izraelskog prvaka ostali su bez uspomene.

Top Komentari

koraj
Kazniti PSG ili Celtic zbog podrske Palestini, izbaciti Iran sa SP, kaznjavati igrace koji ne podrzavaju *********.e.?? Dokle vise?????
4 0
King_Kenny
...a zastave Ukrajine su dizvoljene?...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi