Izraelce ne zanima žalba: Maccabi tvrdi da je određeno mjesto odigravanja novog meča s Plavim

Prvi susret nije odigran

Izraelce ne zanima žalba: Maccabi tvrdi da je određeno mjesto odigravanja novog meča s Plavim

Admin Čaušević

Eliminacioni susret prvog pretkola Europa lige između Maccabija i Željezničara nije odigran zbog pozitivnih slučajeva koronavirusa u taboru sarajevskog kluba. 

Utakmica se trebala igrati u četvrtak, ali je odgođena pa se delegacija Željezničara vratila u Sarajevo, nakon čega je stvar u svoje ruke uzela UEFA.

UEFA je prema zvaničnim informacijama s Grbavice potvrdila da se novi meč odigra u Izraelu i to do 12. septembra uz dogovor klubova za datum i satnicu.

Iz bh. predstavnika su odlučili da se žale i tražit će odigravanje meča na neutralnom terenu. Jutros je stigla i reakcija iz Izraela.

U objavi na Twitteru su poručili kako je UEFA odlučila da se novi meč igra u Izraelu i čini se da Maccabiju ne pada napamet da meč igra na neutralnom terenu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Pojašnjenja o meču sa Željezničarom: UEFA je potvrdila da se utakmica igra u Izraelu i tražila je od klubova da dogovor novi datum ne kasnije od 12. septembra. Finalni datum još nije potvrđen", saopštili su iz Maccabija.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
Židovska posla, opet nešto mute.
12 1
azNI
falsifikovanje papira ( testova ) ? pa valjda se treba zalit za diskvalifikaciju, a ne za neutralni teren...svasta
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi