Izraelci uvjereni da će pokvariti slavlje Velsa
FOTO: EPA

S mnogo optimizma doputovali u Cardiff

Izraelci uvjereni da će pokvariti slavlje Velsa

A. Beganović

Osim susreta našeg nacionalnog tima i Andore u grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo danas će snage odmjeriti Vels i Izrael, te Kipar i Belgija.

Duel Velsa i Izraela od ogromnog je značaja za Garetha Balea i društvo, ali i za našu reprezentaciju. Wels bi pobjedom osigurao odlazak na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, te bi našem nacionalnom timu pomogao u borbi za baraž.

U prvom susretu ove dvije selekcije Wels je slavio u Izraelu sa 3:0. Dva pogotka postigao je sjajni Bale, no i pored toga izraelski reprezentativci se ne boje fudbalera Reala, barem tako tvrdi kapiten Izraela, Tal Ben Haim.

"Bale je nevjerovatan igrač, ali nisam vam rekao ništa novo. No, mislim da ga se niti jedan igrač Izraela ne boji. Mislim da smo i u prvom susretu u kojem smo poraženi 3:0 igrali dobar fudbal, ali spletom raznih okolnosti ubjedljivo smo poraženi", istakao je Ben Haim, dok je izraelski selektor Eli Gutman dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Znamo da je Wels spreman za veliko slavlje, no mi ćemo sev samo fokusirati na našu igru. Wels igra dobro tokom cijelih kvalifikacija i svjesni smo da nas očekuje težak posao. Ali, analizirali smo igru našeg protivnika i dobro smo se pripremili. Ako bude ispoštovali dogovor osvojit ćemo bod".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti