Izraelske zastave zabranjene pred meč Evropske lige

Nisu mogli slobodno šetati

Izraelske zastave zabranjene pred meč Evropske lige

M. Šljivak

Francuska policija zabranila je nošenje izraelskih zastava i obilježja ekipe Maccabija iz Haife pred utakmicu Evropske lige protiv Strasbourga.

S obzirom na to da u Francuskoj živi veliki broj muslimana, koji Izrael smatraju za neprijateljsku zemlju, policija u Strasbourgu je donijela razumno rješenje.

Na ulicama grada su zabranili isticanje bilo kakvih simbola države Izrael ili samog kluba, a tek po ulasku na stadion zastave su se mogle koristiti.

Ovaj potez međutim nije naišao na odobrenje izraleske vlade koja je izrazila zabrinutost zbog ovakvog poteza domaćina.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Čak je prije utakmice ministar vansjih poslova Izraela Yisrael Katz tražio od francuskih vlasti da se ukinu zabrane nošenja obilježja, ali na kraju nije uspio u tome.

Strasbourg je na kraju utakmicu dobio sa 3:1, a revanš meč se igra u četvrtak u Haifi.

Top Komentari

starmac
Da je srece i pravde koliko i zrno rize nebi ni igrali Evropska takmicenja,jer nepripadaju Evropi.
5 0
ArminA
Da hoce sve drzave im stati u kraj. Stjerati ih u cosak sami i vratiti Palestini dio zemlje koja joj pripada!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi