Izvještaj MUP-a ZDK o tuči Manijaka i Hordi Zla
FOTO: Radio Olovo

Sukob kod Olova

Izvještaj MUP-a ZDK o tuči Manijaka i Hordi Zla

A. Čaušević

Rubriku "Crna hronika" u bh. medijima jučer je ispunio fizički obračun navijača Željezničar i Sarajeva. 

Manijaci i Horde Zla su se sukobili kod Olova, tačnije u blizini benzinske pumpe te na autobuskoj stanici.

Obračun su zaustavili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Povodom nereda MUP ZDK-a se oglasio zvaničnim saopštenjem.

"U 15:10 sati u ulici Sarajevska, na platou autobuske stanice i u naselju Jasen, došlo je do masovne tuče između navijača FK Željezničar i FK Sarajevo u kojoj je učestvovalo više od 200 osoba", navodi se na početku policijskog izvještaja.

Tom prilikom od strane NN osoba je oštećeno vjetrobransko staklo na vozilu "Suzuki" u vlasništvu MUP-a ZDK.

Oštećeni su i automobili Passat, Fiat, Golf, Ford, Opel, kao i autobus marke Man u vlasništvu Centrotransa.

U policijskom zapisniku navodi se da su na benzinskoj pumpi "Inter Ina" oštećena rolo vrata na ormaru za ulje i krovni lim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U 16:20 sati o navedenom je upoznata dežurna tužiteljica. Uviđaj su izvršili istražitelji u vremenu od 17:00 do 19:00 sati, koji nastavljaju na rasvjetljavanju slučaja.

Po dojavi informacije da se odvijaju veliki neredi angažovane su dodatne policijske snage i to pripadnici Specijalne policije MUP-a TK i ZDK te policijski službenici PS Vareš koji su preduzeli sve zakonom predviđene mjere i radnje radi uspostavljanja javnog reda i mira", navodi se u saopštenju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi