Izvršni odbor većinom glasova podržao mišljenje Pravnog komiteta FS BiH

Na zahtjev Mladosti

Izvršni odbor većinom glasova podržao mišljenje Pravnog komiteta FS BiH

A. Čaušević

Mladost je i definitivno ostala bez licence za Premijer ligu i sljedeće sezone neće igrati u najvišem rangu bh. fudbala.

Na današnjoj sjednici članovi Izvršnog odbora su razmatrali zahtjev za zaštittu zakonitosti protiv odluke Drugostepene komisije za licenciranje.

Prije toga Pravni komitet FS FBiH je dao mišljenje u kojem se navodi da mogućnost ulaganja pravnog lijeka protiv doluka Drugostepene komismije za licenciranje nije propisana važećim pravnim aktima.

Izvršni odbor je s većinom glasova podržao mišljenje pravnog komiteta te je tako Mladost i definitivno ostala bez licence za narednu sezonu.

Pravni komitet čine Enes Hašić (predsjednik), za Mladen Ćorluka (prvi potpredsjednik), Nijaz Smajlović (drugi potpredsjednik), Adelina Džanković (zamjenski član), Dragan Brkić (zamjenski član) i Brane Todorović (zamjenski član).

Oglasi

U kratkom razgovoru za SportSport.ba Mensur Mušija, prvi čovjek Mladosti, je kazao kako uopšte nije iznenađenjem ishodom današnje sjednice fudbalske vlade BiH.

"To nije bila žalba, to je bio zahtjev utvrđivanja zakonitosti odluke Drugostepene komisije, jer mi na ovu odluku nismo imali pravo žalbe jer je u pitanju konačna odluka i na nju se nema pravo žalbe", rekao nam je Mušija te nastavio:

"Ovaj stav je sasvim očekivan jer ti koji su naredili su apsolutno stali iza ljud koji su donijeli odluku, odluka nije donesena po zakonima, po statutu i pravilniku. Nastavljamo pravnu bitku, nema tu puno mudrosti..."

Ističe da je Mladost kao klub uradila što je u njenim rukama te da će daljnu pravnu borbu nastaviti angažovani advokati.

Oglasi

"Mladost je svoje završila za dalje će se pobaviti pravna služba, imamo advokate koji će to raditi", govori Mušija koji kako kaže nema namjeru odustati.

"S jedne strane sam razočaran i ogorčen na sistem, a s druge strane sam sretan ako ne budem morao igrati ligu ovakva kakva jeste."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mnoge zanima šta će dalje biti s klubom iz Doboja kod Kaknja. Upitano je da li će u Prvu ligu FBiH ili će krenuti iz najnižeg stepena takmičenja, u ovom slučaju Lige ZDK

"To ćemo vidjeti, vidim lešinari već kruže oko kluba, kupe igrače...", kazao nam je Mušija.

Top Komentari

Chico
Colpa, Rascic i Duric su Bosnjaci koje Vico koristi i zbog kojih radi od lige i reprezentacije sta mu je volja. To je onaj sljam bosnjacki, sa dna kace, najgori, balije. Oni koji bi te prodali za veceru kod Brajlovica. Da stvar bude jos bijednija druga dvojica su iz kantona koji nemaju Premijeligase, i nece ih jos dugo imati.
6 0
Uber_i
Hahahahaha
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi