Izvučene grupe U21 Evropskog prvenstva
Titulu prvaka Evrope uzrasta do 21 godine branit će reprezentacija Njemačke

Kuglice je izvlačio veliki Andrea Pirlo

Izvučene grupe U21 Evropskog prvenstva

S. Grebović

Danas je u sjedištu UEFA-e u održan žrijeb grupa za prvenstvo Evrope koje će se naredne godine igrati u Italiji i San Marinu od 16. do 30. juna.

Za razliku od nekih prošlih kvalifikacijskih ciklusa, posljenji su naši Zmajići odigrali sasvim pristojno, ali to ipak nije bilo dovoljno da se nađu na Evropskom prvenstvu.

Najboljih 12 selekcija podijeljeno je u tri grupe, a prema propozicijama takmičenja, iz svake od grupa u polufinale će se plasirati svi prvoplasirani timovi, plus jedna najbolja drugoplasirana ekipa. 

Plasman u polufinale ujedno znači i direktan plasman za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

Tako je legendarni Andrea Pirlo reprezentaciju Srbije svrstao u grupu B zajedno sa Njemačkom, Danskom i Austrijom, dok je naše zapadne susjede Hrvate smjestio u grupu C gdje će igrati protiv Engleske, Francuske i Rumunije.

Grupu A će uz domaćina Italiju činiti reprezentacije Španije, Poljske i Belgije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi