Spektakularne škarice mladog Italijana
Foto: Screenshot

Pellegrinijev gol protiv Danske

Spektakularne škarice mladog Italijana

Mlada reprezentacija Italije je pobjedom počela svoj nastup na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine. Italijani su savladali Dansku rezultatom 2:0, a potez utakmice je svakako bio spektakularan gol Lorenza Pellegrinija.

Mladi fudbaler Sassuola je u 54. minuti utakmice postigao prvi gol za Azzurre, a njegov pogodak će sigurno konkurisati za najbolji na Evropskom prvenstvu.

Danska odbrana nije uspjela na najbolji način otkloniti opasnost ispred svog gola nakon jednog centrašuta Italijana. Kratko izbačenu loptu je, na 10-11 metara od gola, dočekao talentovani veznjak Sassuola, te je spektakularnim makazicama loptu poslao u gornji desni ugao gola.

Kako je izgledala Pellegrinijeva majstorija može se vidjeti u video prilogu:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi