Jack Butland je zvijezda vikenda, ali nikome nije jasno kako je Duisburg proglašen pobjednikom

Prijateljska utakmica

Jack Butland je zvijezda vikenda, ali nikome nije jasno kako je Duisburg proglašen pobjednikom

E. Škorić

Prijateljska utakmica u Njemačkoj između Duisburga i Stokea završila je bez pobjednika u regularnih 90 minuta, ali je pobjeda na kraju nakon penala pripala Nijemcima.

U jednom od najbizarnijih završetaka nogometne utakmice, Stoke City i Duisburg raspucavali su penale i to između tri igrača. Dvojica su bili golmani, a jedan od njih bio je Jack Butland, koji je uzeo i zabio sva tri penala za Stoke.

Iako je penal serija završena rezultatom 3:3 (sva tri gola dao Butland), Duisburg je proglašen pobjednikom, mada se to nije dopalo engleskoj ekipi.

Iz nekog razloga, nije se nastavilo s izvođenjem penala da se dođe do pobjednika, nego je organizator pobjedu prepisao Duisburgu.

Butlanda sljedeće sezone želi novi premierligaš Aston Villa, no Stoke ne želi da ga izgubi, posebno nakon jučerašnje partije protiv Duisburga...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi