Gareth Southgate nakon Maddisona ostavio još dvije zvijezde kod kuće!

Morao je odabrati

Gareth Southgate nakon Maddisona ostavio još dvije zvijezde kod kuće!

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Engleske Gareth Southgate otpisao je još dvije velike zvijezde pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Nakon Jamesa Maddisona na Euro 2024 ne idu ni Jack Grealish i Harry Maguire.

Gareth Southgate kao selektor reprezentacije Engleske ima zaista težak zadak kada je u pitanju odabir fudbalera za Evropsko prvenstvo i prinuđen je istinske zvijezde ostaviti kod kuće.

Jedan Marcus Rashford zbog loše forme uopšte nije ni pozvan u nacionalni tim, zvijezda Tottenhama James Maddison je otpisan sa šireg spiska, a danas su otpale još dvije velike zvijezde.

Na Euro u Njemačku ne idu fudbaler Manchester Cityja Jack Grealish, te defanzivac Manchester Uniteda Harry Maguire. Grealish je prekrižen sa spiska kao višak u ofanzivnoj liniji, dok Maguire ne može na Euro zbog povrede.

28-godišnji krilni napadač engleskog prvaka Cityja ostat će tako na 36 utakmica u reprezentativnom dresu gdje je u prethodne četiri godine bio stalni član tima.

S druge strane Harry Maguire bi sigurno išao na prvenstvo da je fizički spreman i 31-godišnji defanzivac ostaje na 83 nastupa barem do jeseni ove godine.

Oglasi

Engleska je jedan od najvećih favorita na Evropskom prvenstvu ovog ljeta. U grupnoj fazi za protivnike Gordi Albion ima Sloveniju, Dansku i Srbiju.

Upravo je Srbija prvi protivnik izabranicima Garetha Southgatea. Susret se igra 16. juna u Gelsenkirchenu. Nakon Srbije slijede im duel s Danskom (20.6) i Slovenijom (25.6).

Southgate je ostao na 28 fudbalera i još dvojicu će otpisati u narednim danima.

Golmani: Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal).

Odbrana: Jarrad Branthwaite (Everton), Lewis Dunk (Brighton), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guehi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Jarell Quansah (Liverpool), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City).

Vezni red_ Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Gallagher (Chelsea), Kobbie Mainoo (Manchester United), Adam Wharton (Crystal Palace,) Declan Rice (Arsenal).

Napad: Jude Bellingham (Real Madrid), Jarrod Bowen (West Ham), Eberechi Eze (Crystal Palace), Phil Foden (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle United), Harry Kane (Bayern Munich), Cole Palmer (Chelsea), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa).

Top Komentari

user1676286668
Krampa i alkoholičar.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi