Rudiger je Haalanda učinio nevidljivim, već danas ga je dočekao šok: Ancelotti donio suludu odluku?

Mediji bliski Realu već nagađaju

Rudiger je Haalanda učinio nevidljivim, već danas ga je dočekao šok: Ancelotti donio suludu odluku?

Admin Čaušević

Otkako je došao u Manchester City niko nije zaustavio Erlinga Haalanda kao što je to uradio Antonio Rudiger u prvom meču polufinala Lige prvaka okončanim rezultatom 1:1.

Haaland je većim dijelom meča bio nevidljiv, rijetko bi kad i dirao loptu, a kada bi to uradio odbrana Reala bi znala kako ga zaustaviti.

Rudiger je koristio razno razne trikove, a snimak kako Nijemac norveškom napadaču doslovno diše za vratom i lijepi se glavom uz njega je postala viralna.

Ta taktika je očigledno na psihološkom planu itekako bila korisna pošto je Rudiger uspio da neutrališe najefikasnijeg fudbalera ove sezone sa čak 54 postignuta gola.

Norvežanin je imao svega 21 dodir s loptom, najmanje od igrača koji su bili starteri, te je imao dva rana šuta, a Marca je njegov nastup ocijenila sa ocjenom 3.

Oglasi

Ipak, dan nakon odigrane utakmice stigao je pravi šok za Rudigera jer Carlo Ancelotti namjerava napraviti potez koji će iznenaditi sve.

Naime, mediji bliski Kraljevima tvrde da će Eder Militao sigurno igrati startnu postavu u revanš susretu 17. maja na stadionu Etihad.

Militao je prvi meč propustio zbog žutih kartona, a nakon odrađene postave vratit će se u klupu što znači da bi Rudiger trebao na klupi.

Dani Carvajal na desnom beku i David Alaba na poziciji štopera su nedodirljivi, dok je i Eduardo Camavinga odličnim igrama igrama zacementirao svoju poziciju na lijevom beku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Militao je neko koga Ancelotti posebno cijeni, njegov je čovjek od povjerenja na terenu i zato ga trofejni stručnjak namjerava vratiti u startnu postavu.

Brazilac je u dosadašnjem dijelu sezone igrao zaista odlično, međutim opravdano se postavlja pitanje da li njegovo vraćanje u startnu postavu pravedno prema Rudigeru.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emial766
Militao je mozda ove sezone najbolji centarhalf na svijetu osim zadnje 2 utakmice. Covjek nije greske prije tog imao i Realov najopasniji igrac na prekidima. Uigran isto sa ekipom i ima fantasticne duge lopte. 100% ce igrat
2 0
user1682631652
Militao kikser, vruhunska atleta, odlicne predispozicije, ali u glavi promaha
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi