Priznao ili ne, Wilshere će biti zbunjen kada mu "legne" prva plata u Aarhusu

Nekada zarađivao 400.000 funti mjesečno

Priznao ili ne, Wilshere će biti zbunjen kada mu "legne" prva plata u Aarhusu

Edmir Škorić

Velški nogometaš je jučer kao slobodan igrač potpisao za danski Aarhus.

Wilshere, koji ima 30 godina, dolazi kao velika zvijezda u Dansku. Nakon desetak mjeseci bez kluba, napokon je bivši igrač Arsenala pronašao tim u kojem će igrati.

Prije deset godina, kada je bio jedan od najvažnijih engleskih igrača, Wilshere je u londonskom Arsenalu plaćen 400.000 funti mjesečno. Kako je njegova karijera došla u takvu fazu gdje skoro da ne može naći klub, veznjak je bio prisiljen odustati od bilo kakvog financijskog potraživanja, zapravo dobit će daleko manje od onoga što je svojevremeno zarađivao.

U Aarhusu u Danskoj primat će samo 20.000 funti mjesečno. Odnosno, 20 puta manje novca nego što je dobio za vrijeme boravka u londonskom Arsenalu.

Engleski nogometaš je nedavno razmišljao o odustajanju od nogometa, frustriran zbog učestalih povreda koje je imao posljednjih godina.

"Da, pada mi na pamet da odustanem od nogometa. Kad si u timu, svaki dan se budiš i znaš što trebaš, ideš na trening, pripremaš se za sljedeću utakmicu. Razmišljate o treningu što bolje možete i pokazati menadžeru da zaslužujete mjesto u početnoj postavi. Sad se budim i nemam kamo, moram sam trenirati, jako je teško zadržati motivaciju. I često mi pada na pamet ovo pitanje: "Zašto to radim?" Razgovarao sam sa svojim agentom i rekao mu da ne želim biti u poziciji da stalno čekam", nedavno je ispričao bivši reprezentativac Engleske.

Čini se da je jedan težak period sada iza njega i, barem prema njegovom osmijehu s predstavljanja u Aarhusu, motivisan je i spreman za neke nove izazove.

Oglasi