Pola godine je bez kluba, a sada je dobio ponudu o kojoj je sanjao

Jack Wilshere se vraća?

Pola godine je bez kluba, a sada je dobio ponudu o kojoj je sanjao

Endin Čaušević

Engleski fudbaler Jack Wilshere mogao bi se vratiti na teren nakon više od pola godine pauze.

Ovaj 29-godišnji veznjak je posljednji angažman imao u Bournemouthu u kojem je nastupao prošle godine, ali je ljetos napustio ovaj klub nakon što nije dobio novi ugovor.

Wilshere je svojevremenom bio jedan od najvećih potencijala engleskog fudbala, te je imao nekoliko sjajnih sezona u Arsenalu, ali je jasno da nikada nije u potpunosti ispunio ono što se od njega očekivalo.

Iako ima tek 29 godina dosta mu je teško pronaći novi klub što je veoma čudno s obzirom da se radi o igraču koji je s dosta uspjeha igrao u Premiershipu, ali i reprezentaciji Engleske.

No, kako pišu mediji na Otoku čini se da je za Wilsherea stigao kraj agonije oko pronalaska novog kluba, te postoje šanse da se on vrati u Arsenal.

Wilshere je trenirao s ekipom Arsenala kako bi ostao u formi, te je očito uspio da zadivi Mikela Artetu koji smatra da je on itekako spreman za utakmice. Navodno, u Arsenalu ozbiljno razmišljaju da mu daju kratkotrajni ugovor od narednog mjeseca.

Arteta će ostati bez Thomasa Parteyja i Mohameda Elnenyja koji idu na Afrički kup nacija, te mu je potreban vezni igrač koji ih može zamijeniti, a navodno u Arsenalu vjeruju da to bez problema može biti Wilshere.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Očekuje se da će on potpisati ugovor do kraja ove sezone, te da će mu Arsenal produžiti saradnju ukoliko opravda očekivanja.

Wilshere je u dosadašnjoj karijeri za Arsenal odigrao 198 mečeva i uspio je zabiti 14 golova i dodati još 30 asistencija.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DeteVi
Kao da pričate o onom ocu što morao krasti drva iz šume da bi ugrijao kuću u raspadu. Čovjek imao u svakom klubu do sada godišnju platu od najnajmanje 1 miliona funti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi