Arsenal spašava 'otpisanog': "Razgovaramo sa njim"
Foto - EPA

Wilshere u pregovorima

Arsenal spašava 'otpisanog': "Razgovaramo sa njim"

M. Šljivak

Londonski Arsenal spreman je pomoći svom nekadašnjem članu Jacku Wilshereu koji je ostao bez kluba.

Nekadašnji veznjak Topnika slobodan je fudbaler nakon raskida saradnje sa Bournemouthom, a menadžer Arsenala Mikel Arteta istakao je kako se razgovara sa njim o planovima za budućnost.

"Razgovaramo sa Jackom kako bismo znali šta su mu ciljevi", rekao je Arteta i dodao je:

"On je čovjek kojeg svi obožavaju. Želimo mu pomoći na najbolji način. Ne bih išao tako daleko i govorio da će ponovo zaigrati za Arsenal. Samo kažem da razgovaramo sa njim kako bismo mu pomogli i to je to", istakao je Arteta.

Wilshere je za Arsenal igrao od 2008. do 2018. godine. Nastupio je 197 puta i postigao je 14 golova.

Tužni Wilshere: Kako da svom sinu objasnim...

Jack Wilshere u razgovoru za britanske medije priznao je da razmišlja o završetku karijere iako ima samo 29 godina.

Oglasi

Prošlu sezonu nosio je dres Bournemoutha za koji je igrao u Championshipu i to sa velikim uspjehom, ali je uprava Trešnjica odlučila da sa njim ne produži saradnju već da mu da slobodne papire.

Upitan da li misli da je možda došao kraj profesionalnoj karijeri na šta je odgovori: "Da, to mi prilično pada na pamet nakon svega...".

„Kad ste u klubu i trenirate svaki dan, probudite se i ako niste u timu, pa čak i ako ste u timu, mislite: 'Dobro, danas moram dobro da treniram. Moram da pokažem menadžeru da sam spreman za vikend'. Ja to nemam. Tako da se u ovom trenutku ujutru budim i razmišljam: 'Dobro, moram negdje da odem da treniram'. Obično sam sam ... OK, trenirao sam sa klubom u predsezoni, ali to je sada gotovo", rekao je.

Sa samo 16 godina dospio je do prvog tima Arsenala, te se predviđalo da će doći do samog vrha. Povrede su mu poremetile karijeru i on ostaje bez posla nakon dvogodišnjeg boravka u West Hamu i sada poslije kratkog vremena u Bournemouthu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On se također prisjetio trenutka kada ga je njegov devetogodišnji sin, Archie pitao zašto nijedan klub nije zainteresovan za njega.

"Moja djeca su u godinama u kojima razumiju. Posebno Archie, koji ima devet godina. On zapravo razgovara sa mnom, govoreći: 'Šta je sa MLS -om?' ili 'Zašto ne igraš u La Ligi? On voli fudbal i zna sve o njemu. Teško mu je to objasniti. Reći će mi: 'Kako to da te nijedan klub ne želi?' Ne znam. Ali kako da mu to objasnim? Imaju prijatelje u školi i znate kakva djeca mogu biti, prilično brutalna.'Zašto tvoj tata ne radi? Zar nije dovoljno dobar? Da, to je teško", ističe tužni Wilshere.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
Može komforno igrati kakva ste ekipa...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi