Nije mogao spavati od bolova, ostavio je fudbal i posvetio se onom što najviše voli
Foto - EPA

Jackson Martinez je nekada bio čudo

Nije mogao spavati od bolova, ostavio je fudbal i posvetio se onom što najviše voli

M. Šljivak

Jackson Martinez je prije pet godina odigrao sezonu iz snova u dresu Porta.

Kolumbijski napadač je zabijao golove kao na traci, a nakon sezone 2014/2015 i 32 postignuta gola prešao je u Atletico Madrid za 35 miliona eura.

Međutim, tu su krenuli njegovi problemi. Povreda stopala ga je doslovno uništila i završila mu je karijeru ranije nego što je očekivao.

"Ova bol mi ne dozvoljava da spavam. Boli me nakon svakog treninga, svaki put kada odem na spavanje. Gotovo svake noći se probudim oko 3 ili 4 sata ujutro. Probudi me taj neugodan bol u stopalu. Traje uglavnom nekoliko minuta i odjednom prestane, te uspijem uhvatiti san", rekao je Martinez u razgovoru za Record prije dvije godine i nastavio je:

"Treninzi mi nisu nimalo lagani. Ne mogu trenirati dva ili tri dana zaredom. Volio bih to, volio bih da normalno treniram svaki dan, ali doktori i fizioterapeuti su mi rekli da to jednostavno nije moguće. Radim po posebnom programu. Najlakše bi bilo odustati od svega, ali to ne želim, iako je ovo svakodnevna borba", istakao je Martinez.

Kolumbijac je nakon Atletica pokušao karijeru da oživi u Kini. U tri godine je odigrao samo 10 utakmica za Guangzhou Evergrande, pokušao je zatim iu Portimonenseu, no sa 34 godine je završio karijeru.

Jednostavno više nije moglo i nije išlo. Bolovi su ti koji su ga sa 34 godine odveli u penziju, a nekoliko mjeseci nakon što je okačio kopačke o klin, Martinez je našao novo zanimanje.

Danas radi kao hip-hop umjetnik. Pravi tekstove koji su povezani sa crkvom i to mu je postala svakodnevnica, a još je 2018. godine izdao svoj prvi album sa sedam pjesama.

Sada je odlučio da se potpuno posveti tome i pokušat će izgraditi karijeru u muzici.

Top Komentari

PeppermintSA
Nakon pročitanog naslova čovjek bi pomislio da se oprostio u 25., a on igrao sve do 34.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi