Povratak zaboravljenog Jacksona Martineza
(Foto: EPA)

Imat će šansu da se dokaže u Seriji A

Povratak zaboravljenog Jacksona Martineza

M. Šljivak

Jackson Martinez nekada je važio za jednog od najboljih napadača u Evropi. Međutim, iza sebe ovaj 32 godišnjak ima težak period, kojeg je nekako prebrodio i sada bi se mogao vratiti na veliku scenu i potpisati za tim iz Serie A.

Kolumbijac je rešetao mreže u dresu Porta, ali mu je sve krenulo nizbrdo nakon što je 2015. godine prešao u Atletico Madrid.

U redovima španskog velikana se nije snašao. Nakon nekoliko mjeseci je otišao u Kinu, gdje je za Guangzhou Evergrande odigrao samo 16 utakmica u tri godine.

Tamo je međutim uzeo više od 40 miliona eura, no dobio je otkaz, te se vratio u Evropu prošle sezone.

Martinez je potpisao za Portimonense, nadajući se da će ponovo privući pažnju većih klubova, ali sa devet golova u 27 utakmica u Primeiri to nije uspio.

Ipak, na kraju bi ipak mogao da ode u veliku ligu. Interes za njega pokazuje novi član Serie A Lecce, koji će pokušati da ga dovede u svoje redove.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lecce traži iskusnog napadača. Prethodno su im propali pregovori sa Burakom Yilmazom i Kostasom Mitroglouom, te su se okrenuli Martinezu.

Također, pregovara se i sa Argentincem Guidom Carrillom iz Southamptona, pa bi jedan od ovog dvojca mogao završiti u dresu italijanskog kluba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti