Sjećate li se Jacksona Martineza? Vratio se na mjesto gdje je doživio slavu, pa se pošteno obrukao

Užasno izveden penal

Sjećate li se Jacksona Martineza? Vratio se na mjesto gdje je doživio slavu, pa se pošteno obrukao

A. Čaušević

Jackson Martinez je prije nekoliko godina slovio za jednog od najboljih napadača svijeta. 

Martinez trenutno nastupa za ekipu Portimonense nakon neslavne avanture u kineskom timu GZ Evergrande. Iskusni Kolumbijac je vrhunac svoje karijere doživio na stadionu Dragao gdje je sinoć predvodio napad svog tima.

Portimonense je imao penal u 45. minuti. Odgovornost za kazneni udarac je uzeo Martinez i šutirao je užasno. Lopta je otišla nekoliko metara iznad gola.

Na kraju je ovaj promašeni penal užasno koštao Martinezov tim s obzirom da je Porto slavio sa minimalnih 1:0. Pobjednika je odlučio Telles golčinom u 89. minuti. 

Inače, Martinez je dres Porta nosio od 2012. do 2015. godine. Nakon odličnih partija prešao je u Atletico Madrid za 37 miliona eura da bi Jorgandžije u februaru 2016. godine prodali u Kinu za 42 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi