Svijet večeras brine za Jadona Sancha, svi se pitaju šta mu se desilo
Promašeni penal protiv Italije ga očito i dalje proganja (Foto: EPA)

Postoje problemi

Svijet večeras brine za Jadona Sancha, svi se pitaju šta mu se desilo

Edmir Škorić

Engleski reprezentativac Jadon Sancho napravio je čudan potez, pa je izbrisao ili arhivirao sve objave na Instagramu, te zacrnio svoju profilnu sliku. Mnogi brinu, čini se da se nešto dešava u njegovoj glavi ili je imao neki smrtni slučaj u užem krugu porodice...

22-godišnjak je nedavno prolazio kroz težak period, pokušavajući dohvatiti formu, a zbog bolesti je propustio posljednje dvije utakmice za Manchester Untied prije pauze i odlaska na Mundijal u Katar.

Sancho je dobro započeo sezonu, s golovima u ključnoj pobjedi od 2:1 protiv Liverpoola i 1:0 u gostima protiv Leicestera. Uspio je zabiti i Sheriffu u Evropskoj ligi sredinom septembra. Od tada je, međutim, ostvario samo jednu asistenciju u svim takmičenjima i nije ličio na sebe na terenu.

Sanchova igra se značajno promijenila, više ne liči na sebe, zbog čega ga je selektor Engleske Gareth Southgate prekrižio za Svjetsko prvenstvo.

Ni sjena od onog igrača koji je rasturao u dresu Borussije Dortmund

Proizvod akademije Manchester Cityja morao se nositi s mnogo rasnog zlostavljanja nakon promašenog penala prošlog ljeta u finalu Eura protiv Italije, zajedno s Marcusom Rashfordom i Bukayo Sakom.

Prije nego što se pridružio Manchester Unitedu, Sancho je zabio 30 golova u svakoj od posljednje tri sezone u Borussiji Dortmund u svim takmičenjima. Bio je jedan od mladih igrača koji najviše obećavaju na svijetu, ali čini se da je pridruživanje nestabilnom projektu u Unitedu prošle sezone spriječilo njegov napredak.

Oglasi

Zatamnjena profilna slika na profilu zvijezde Manchester Uniteda kao znak za zabrinutost

Sada je odlučio da zatamni svoju profilnu sliku na Instagramu, da ukloni sve objave i očito da na neki način pošalje signal ostatku svijeta da nešto nije u redu kod njega.

Prolazi sasvim sigurno težak period, a ono što je sada najmanje potrebno je internet zlostavljanje i ismijavanje. S tim se suočavao nakon promašenog penala u finalu Eura, a to ga prati i sad kada ga nije bio na spisku za Katar.

Nešto slično vidjeli smo prošle sezone s Marcusom Rashfordom, koji je nedavno izašao javno i priznao da se borio s nekim demonima izvan terena, što je na njega utjecalo na terenu.

Sancho je objavio nešto na svojoj priči prije nego što je zacrnio svoj Instagram, a radi se citat Blake Lively koji kaže: "Porodica je u korijenu svega što radim, a također je u korijenu svega što stvaram".

Mentalno zdravlje nešto je što se u nogometu počelo ozbiljnije shvaćati jer se često zaboravlja da su i nogometaši ljudi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

22-godišnji Englez čija vrijednost se trenutno procjenjuje na 60 miliona eura ima ugovor s Unitedom do ljeta 2026. godine, pošto je po dolasku iz Borussije u ljeto prošle godine potpisao ugovor na pet godina.

U aktuelnoj sezoni ukupno je u svim takmičenjima na 14 utakmica postigao tri gola i dodao jednu asistenciju. Za Englesku je debitovao 2018. godine i do sada je upisao 23 nastupa i postigao tri gola. Prethodno je nastupao za mlađe selekcije Engleske.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bellatrix
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
1 0
Baboisback
Cuj svi??? Ja se ne pitam,ja odoh u grad
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti