Zlatan Ibrahimović 'potopio' Cristiana zbog Waynea Rooneyja
Zlatan Ibrahimović nije veliki ljubitelj Cristiana Ronalda i to nikad nije krio (Foto: Instagram)

"Može biti sretan jer je igrao s tim čovjekom"

Zlatan Ibrahimović 'potopio' Cristiana zbog Waynea Rooneyja

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo i Wayne Rooney razmijenili su brojne teške riječi nakon što je CR u intervju kojeg je dao Piersu Morganu bio poprilično žestok prema svom nekadašnjem saigraču.

Cristiano Ronaldo i Wayne Rooney očigledno su na ratnoj nozi. Nekadašnji saigrači su imali žestok verbalni sukob, a Portugalac je išao tako daleko da je Rooneyja nazvao štakorom.

Nekadašnji reprezentativac Engleske je na kraju stao na loptu i dao je gospodski odgovor kada su ga pitali o prepirkama s Ronaldom.

"Cristiano je fantastičan igrač. On i Messi su vjerovatno dvojica najboljih fudbalera svih vremena. Ovo nije kritika, ali sam i ranije rekao da sve nas na kraju stignu godine. Ronaldo očito zna da se sada i s tim mora boriti", rekao je Rooney i dodao je:

Wayne Rooney i Cristiano Ronaldo tokom mlađih dana u Manchester Unitedu (Foto: EPA)

"Dao je taj intervju koji je obišao cijeli svijet i čudno je da je sve to rekao. Siguran sam da će u Manchester Unitedu napraviti neki potez povodom svega kada pomno pogledaju sve što je rekao. Nemam više ništa da kažem na tu temu".

Rooney je često bio u sjeni Ronalda. Iako je igrao fenomenalno, Portugalac je kupio slavu u Manchester Unitedu, a takvo mišljenje ima i Zlatan Ibrahimović.

Oglasi

"Ko god da je igrao s Wayneom Rooneyjem mora biti sretan jer ga je učinio boljim igračem. Kada je Rooney igrao s Ronaldom, sav posao je radio on, a Ronaldo je uzimao slavu zbog golova", rekao je Zlatan Ibrahimović.

Interesantno je da su Rooney i Ronaldo imali žestok sukob na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj. U duelu Portugala i Engleske Rooney je dobio crveni karton, a Ronaldo je bio taj koji je 'pomogao' sudiji da donese odluku.

Odnos između ovog dvojca se nije pokvario u Unitedu. Sir Alex Ferguson je bio preveliki autoritet da bi dozvolio bilo kakav sukob, pa je sve prošlo mirno nego što bi to bio slučaj negdje drugo.

Podsjetimo, CR je u prvom mandatu nosio dres Uniteda od 2003. do 2009. godine, dok je Rooney za Crvene đavole igrao od 2004. do 2017. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wayne Rooney i Zlatan Ibrahimović (Manchester United) - Foto: EPA

Igrao je i sa Zlatanom Ibrahimovićem i sigurno da švedski napadač dobro zna šta priča u ovom slučaju. Imali su odličan odnos i bili su prave kolege iako su obojica kratkog fitilja.

Wayne Rooney je tokom 13 godina u Manchester Unitedu odigrao ukupno 559 utakmica i postigao je 253 pogotka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Ne mozes ti nosonja Ronaldu ni kopacke cistiti.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi