Jadon Sancho pobijedio Viniciusa Juniora u izboru za najboljeg mladog igrača
Sancho je izjavio da misli kako jednog dana može osvojiti i Zlatnu loptu

Englez ove sezone igra sjajno u Borussiji Dortmund

Jadon Sancho pobijedio Viniciusa Juniora u izboru za najboljeg mladog igrača

S. Pašalić

Igrač Borussije Dortmund Jadon Sancho osvojio je nagradu za najboljeg mladog igrača po izboru Goala.

Sancho ima sjajnu godinu iza sebe i svojim odličnim partijama koje je pružao u dresu Borussije je zaslužio i poziv u seniorsku reprezentaciju Engleske sa samo 18 godina.

Vinicius Junior također je trebao nastupiti za reprezentaciju Brazila nakon što ga je selektor ove reprezentacije pozvao za prijateljske utakmice protiv Paname i Češke, ali igrač Real Madrida je bio prisiljen da odbije taj poziv zbog povrede.

Igrač Reala će u budućnosti sigurno dobiti priliku u reprezentaciji s obzirom na sjajne partije koje pruža u dresu kluba iz Madrida, a on je završio iza Jadona Sancha u izboru za najboljeg mladog igrača.

Sancho je nedavn postao najmlađi igrač u historiji Bundeslige koji je postigao osam golova.

On je naslijedio Justina Kluiverta i Milanovog golmana Gianluigija Donnarummu, koji su osvojili nagradu 2018. i 2017. godine, a ove godine nagrada se dodjeljivala igračima koji su rođeni nakon 1. januara 2000. godine. Zvijezda Chelsea Callum Hudson-Odoi osvojila je treće mjesto u ovom izboru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi