"Odabrao sam Realov projekat ispred Barcinog novca"
Brazilski fudbaler je ove sezone nastupio u ukupno 33 utakmice za Kraljeve i ima učinak od sedam golova i 13 asistencija (Foto: EPA)

Vinicus Junior otkrio

"Odabrao sam Realov projekat ispred Barcinog novca"

Midhat Šljivak

Brazilski napadač Vinicius Junior potpisao je za Real Madrid u maju 2017. godine, a u julu prošle godine je zvanično postao član Kraljeva.

Madridski velikan je za njegove usluge brazilskom Flamengo uplatio 40 miliona eura, a u borbi za potpis talentovanog ofanzivca su pobijedili najvećeg rivala Barcelonu.

Mladi fudbaler ne krije da mu je katalonski gigant nudio više novca. Ipak, on se odlučio prihvatiti projekat kojeg mu je predstavio Real, te je odlučio odbiti financijski primamljiviju ponudu sa Nou Campa.

"Otac mi nije rekao za interes Barcelone i Real Madrida", rekao je Vinicus za Cadena SER, te je nastavio:

"Posjetili smo oba kluba i priznajem da su mi se oba dopala. Barcelona je nudila više novca, ali mi smo odlučili prihvatiti bolji projekat. Marcelo i Casemiro su razgovarali sa mnom i na kraju sam prihvatio ponudu Reala", rekao je 18-godišnji Brazilac.

Vinicius kod trenera Julena Lopeteguija nije dobio pravu šansu. Igrao je za B tim Kraljeva, ali se dolaskom Santiaga Solarija sve promijenilo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Postao je mladi Brazilac standardan igrač prvog tima. Međutim, povrijedio se u duelu Lige prvaka protiv Ajaxa i za njega je ova sezona vjerovatno završena.

Pitanje je koliko će igrati i kod Zinedinea Zidanea koji je tek došao na klupu i koji je najavio velika pojačanja u Madridu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Odličan si projekat izabrao. :-)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti