Sancho na silu želi da ode, otvaraju mu se "vrata raja"

Želi da se vrati bivšem klubu

Sancho na silu želi da ode, otvaraju mu se "vrata raja"

Edmir Škorić

Engleski nogometaš Jadon Sancho (23) imao je sukob sa trenerom Manchester Uniteda Erikom ten Hagom, zbog čega je odlučio da napusti tim.

Nizozemski stručnjak je maknuo Sancha iz ekipe, rekavši da ne trenira kako bi trebao. Sancho je Ten Haga potom nazvao lažovom i jasno sam sebe otpisao.

Spreman je sada da na silu ode iz Manchestera i to ove zime, nakon svađe sa Ten Hagom. Navodno bi se mogao vratiti u dortmundsku Borussiju, ekipu iz koje je stigao u United u ljeto 2021. godine.

Od tada je za Crvene vragove odigrao 82 utakmice i postigao 12 golova uz šest asistencija u svim takmičenjima, a od početka ove sezone je kao rezerva ulazio tri puta u igru.

Prije nekoliko dana je ovo poručio Ten Hagu, čime je dodatno zakomplikovao svoj status u ekipi.

Oglasi

"Ne vjerujte svemu što pročitate! Ne prihvaćam da ljudi govore stvari koje su potpuno neistinite. Ponašao sam se vrlo dobro na treningu ove sedmice. Mislim da postoje drugi razlozi za ovaj slučaj, o kojima neću sada govoriti. Dugo sam žrtveni jarac, što nije pošteno! Sve što želim je igrati nogomet s osmijehom na licu i doprinositi svojoj momčadi. Poštujem sve odluke štaba, igram s fantastičnim igračima i zahvalan sam što to radim, ali znam da je svake sedmice novi izazov. Nastavit ću se boriti za ovaj klub, bez obzira na situaciju!" , napisao je Sancho na Twitteru.

Sada s nestrpljenjem očekuje kraj godine i da napusti Manchester United, te je sve izvjesnije da bi se mogao vratiti u tim Borussije gdje je imao jako puno uspjeha.

Nedavno se povezivao sa Al Ettifaquom iz Saudijske Arabije, ali koliko god ga Steven Gerrad želio u svojoj ekipi, na kraju je nogometaš odbio ponudu sa Bliskog istoka.

Al Ettifaq je ovog ljeta u svoje redove doveo nekoliko poznatih lica. Najveće pojačanje je svakako doskorašnji kapiten Liverpoola Jordan Henderson. Takođe su stigli Demarai Gray, a ranije su došli Moussa Dembele, Georginio Wijnaldum i Jack Hendry.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tim Stevena Gerrarda je sezonu u prvenstvu Saudijske Arabije počeo sasvim solidnu. U pet utakmica osvojeno je 10 bodova i nalaze se na petom mjestu prvenstvene tabele.

Sancho se nije pokazao kao pojačanje u Manchester Unitedu iako je u ljeto 2021. godine stigao kao velika zvijezda iz Borussije Dortmund. Plaćen je čak 85 miliona eura.

Top Komentari

Drakula
Ovaj ako vrijedi 80 90 miliona,Ziljkic vrijedi 600 miliona
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi