Spektakl u dolini Neretve: Stigao je splitski velikan, na stadion ne može ni igla pasti
FOTO/VIDEO: K. Dedić

Fudblaski praznik

Spektakl u dolini Neretve: Stigao je splitski velikan, na stadion ne može ni igla pasti

Haris Zilić

Fudbalski praznik je u dolini Neretve u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ekipa NK Jadran Luka Ploče u osmini finala Kupa Hrvatske danas igra meč protiv splitskog Hajduka.

Žrijeb je Jadran spojio sa Bilim, tako da možemo reći da je to i jedan vid nagrade za ovaj klub, ali i same Ploče.

Interes za utakmicu u ovom gradiću od oko 10.000 stanovnika je bio ogroman, a euforija bukvalno se osjeća na svakom koraku u svakoj ulici.

Već nekoliko dana u Pločama se priča o ovoj utakmici, a Hajduk nije iznevjerio domaćine i došao je u najjačem sastavu.

Činilo se da bi Hajduk mogao doći u nekom B timu, ali ipak napravili su dobar miks, čemu svjedoči podatak da napad Splićana danas predvodi Marko Livaja.

Jadran sjajno igra ove sezone u Kupu Hrvatske. U prvom kolu savladali su kao gosti Drnje sa 2:1, a u drugom kolu na domaćem terenu bili su bolji od Belišća 2:1 i zasluženo došli u priliku da odigraju meč protiv Hajduka.

Oglasi

Hajduk je krenuo od drugog kola i odigrao je ove sezone u Kupu samo jednu utakmicu, savladali su kao gosti Omladinac Gronju Vrbu rezultatom 6:0.

Ovome dodajmo da je Jadran Luka Ploče trećeligaš u Hrvatskoj, član Druge HNL i trenutno su na trećoj poziciji i do kraja sezone će se boriti za ulazak u drugoligaški karavan u hrvatskom fudbalu.

Opis nije dostupan.

Pored meča Jadran - Hajduk u osmini finala Kupa Hrvatske sastaju se još:

Cibalia - Rijeka

Oglasi

Oriolik - Dinamo

Karlovac - Osijek

Vukovar 19991 - Lokomotiva Zagreb

Rudeš - Slaven Belupo

Varaždin - Istra 1961

Gorica - Radnik Križevci

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi