Jagodić: Dolazi meč koji nas vraća u našu realnost i stvarnost

Borcu u goste dolazi Tuzla

Jagodić: Dolazi meč koji nas vraća u našu realnost i stvarnost

E. Škorić

Nakon poraza od portugalskog Rio Avea i eliminacije iz Evrope, Borac se vraća domaćem prvenstvu i sutra će ugostiti Tuzlu City na svom stadionu.

S obzirom da se radi o duelu trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli, sa razlikom od samo jednog boda, možemo reći da se radi o derbiju kola ili jednom od dva derbija.

"Poslije utakmice protiv Rio Avea dolazi meč koji nas vraća u našu realnost, našu stvarnost, a to je Premijer liga BIH. Poslije eliminacije iz Evrope, mi smo već na jutarnjem treningu čestitali jedni drugima, odličili da moramo dići glavu i okrenuti se onom što slijedi. Imali smo tri dana odmora, taktičke pripreme i analize protivnika. Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu koju igramo na domaćem terenu, ali vidimo kakvi rezultati se dešavaju i zato moramo biti budni, oprezni, pslihiloški spremni da bi odigrali utakmicu na nivou. Svaka je utakmica teška onoliko koliko je mi napravimo teškom. Izgubili smo u derbiju, a dobro smo odigrali, ispali smo od Rio Avea a dobro smo odigrali, mislim da je sada vrijeme da tu dobru igru krunišemo pobjedom", istakao je trener Borca Vlado Jagodić.

"Tuzla ima dobar tim, odigrala je dobre utakmice, oprezni smo ali puni samopouzdanja jer se mi dobrim rezultatom vraćamo u vrh. Ostavili smo velike derbije ostavili iza sebe i i sada u svakoj narednoj utakmici moramo da uvećavamo bodovni saldo. Prateći Tuzla siti vidimo da su postizali i pet i jedan gol u gostima. Neću nikog izdvajati, oni su visoki profesionalci, to je privatni klub i spremni sun a sve. Imaju bod više od nas i ozbiljan su protivnik, ali imam povjerenje u momke. Mene raduje što ekipa raste i u taktičkom smislu i što stvara prilike. Protiv Rio Avea je bilo specifičlno jer su to veliki zahtevi, u našem prvenstvu moramo nastaviti trend dobrih utakmica, idemo bez potcjenjivanja, a njihov položaj govori ko su oni i koliko su kvalitetni", rekao je Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret osmog kola između Borca i Tuzle igra se sutra s početkom u 18 sati uz direktan prenos.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelikiMislilac
To je kaze privatni klub za TC. Borac? Rezimski? Budzetski? Ciji je to klub? Kakve veze ima privatni klub i spremni su na sve. Eto samo da si nesto rekao. Bolje je sutit nego samo tako bacat rijeci pa sta ispadne.
6 2
Pikachu11
X
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi