Jagodić s podmlađenim Jedinstvom u novu sezonu: "Ne plašimo se..."

Crveno-bijeli se vrijedno spremaju

Jagodić s podmlađenim Jedinstvom u novu sezonu: "Ne plašimo se..."

Nogometaši Jedinstva iz Bihaća vrijedno rade kako bi što spremniji dočekali narednu sezonu u 1. ligi Federacije BiH.

Bišćani teže ka tome da naprave respektabilan sastav koji će se boriti za sami vrh tablice, a ubjedljiv poraz u prvoj kontrolnoj utakmici protiv Krupe dodatno je otvorio oči treneru Vladi Jagodiću u procesu selektiranja fudbalera.

"Utakmica protiv Krupe mi je dala odgovore na neka pitanja. Nije mi praksa odmah na početku imati jačeg protivnika, ali želio sam da vidim koliko mogu pojedini igrači koji su na probi... Iako je Krupa skoro 70 minuta igrala s prvim timom, rezultat je visok, međutim nisam razočaran zbog poraza. Zna se zašto služe ovakve utakmice...", kaže Vlado Jagodić za SportSport.ba.

Za Jedinstvo sada slijedi serija utakmica. U četvrtak crveno-bijeli gostuju Vitezu iz Bužima, zatim u nedjelju igraju protiv Borca iz Dubice, a onda će Jedinstvo još testirati Metalleghe, Crikvenica, Kozara...

"Naš igrački kadar se, nažalost, ponovo znatno promijenio. Danas Jedinstvo sačinjavaju nogometaši čiji je prosjek 20 godina i bit ćemo ubjedljivo najmlađi tim u cijeloj ligi, međutim ne plašimo se, pokušat ćemo da budemo konkurentni. Na kraju ćemo vidjeti koliko ćemo napraviti", ističe šef struke crveno-bijelih.

Po završetku sezone bilo je naznaka da bi Jagodić mogao napustiti Bihać, no ostao je.

"U nekoliko navrata sam isticao da želim napraviti nešto s Jedinstvom. Nije ni moja ni igračka krivica što se treće mjesto prošle sezone onako lako ispustilo, ali to je već iza nas, okrećemo se budućnosti i pokušavamo ponovo djelovati. U fazi smo stvaranja tima, to je za jednog trenera vrlo teško, ali smatram da sam iskusan da mogu to sve posložiti i napraviti dobar posao."

Veliki broj novih nogometaša danas je u Jedinstvu, imena Jagodić ne želi otkrivati.

"O imenima ne bih govorio sve dok se ne riješi papirologija, odnosno dok ne postanu i zvanično naši članovi. Preostalo je još samo da dovedemo pojačanje na bekovskoj poziciji, ostala je nepokrivena, ali riješit ćemo i to. Ako nastavimo ovako raditi spremno ćemo dočekati narednu sezonu i preuzimat ćemo ulogu favorita na domaćem terenu ko god da dolazi."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jagodić je dodao i da je pozitivna stvar što će Jedinstvo prvenstvo otvoriti domaćom utakmicom, a od klubova koje vidi kao pretendente na sami vrh izdvojio je TOŠK, Zvijezdu, Olimpik i GOŠK.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostar
Jagodicu pederu sta Ces ti sa ovim jadni Jedinstvom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi