Jagodić: Situacija u Jedinstvu me zabrinjava

Odlična polusezona, ali šta dalje?

Jagodić: Situacija u Jedinstvu me zabrinjava

S. Mlaćo

Jedinstvo iz Bihaća bi, barem prema planu i programu, naredne nedjelje trebalo startati s pripremama za drugi dio sezone.

Bišćani su jesenji dio okončali na visokom trećem mjestu, što je iznad svih očekivanja ako se uzmu u obzir turbulencije kroz kakve je prolazio ovaj klub, a s dobrom igrama nastojat će nastaviti i u drugom dijelu. Međutim, navijači se pitaju kako, jer je nekoliko onih koji su činili okosnicu tima razdužilo crveno-bijeli dres, a uz to ni finansijska situacija Pod borićima nije baš najbolja.

Ismet Hadžimuratović koji je ljetos predstavljen kao investitor iza sebe ima urađen veliki posao, ali s obzirom da gradske vlasti nisu ispoštovale svoj dio dogovora, splasnuo je i njegov entuzijazam, što bi se itekako moglo odraziti i na same rezultate. Zabrinutost zbog stihijske situacije koja vlada u klubu ne skriva ni šef stručnog štaba Vlado Jagodić kojeg, između ostalog, brinu i odlasci pojedinih igrača.

"U proteklom periodu se nisam oglašavao, ponajviše iz poštovanja prema Upravi kluba, gospodinu gradonačelniku, igračima koji su bili glavni akteri dobrih rezultata, odličnim saradnicima, a pogotovo navijačima koji bi bili najsretniji da je Pod borićima sve kako očekuju. Ali, moram da konačno kažem kako me ovo trenutno stanje mnogo zabrinjava kao i da mi određene stvari mnogo smetaju", kazao je na početku Jagodić, pa nastavio:

"Ako neko misli da 28 osvojenih bodova dozvoljava komociju, da se ništa ne treba dalje raditi, bojim se da će Jedinstvo u tom slučaju ispasti iz lige. Za mene je neprihvatljivo da se danas vrijednuju više neki ljudi iz prošlosti, a ne tim koji je donio treće mjesto. Plašim se da sam i ja sam zalutao u ovo sve. Još 20 decembra sam napravio kompletan plan priprema, sve sam osmislio, ali ako kažem da u klubu ne radi ni faks ni mail, tačnije struja, šta dalje da pričam..."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nije na tome stao.

"Zabrinut sam, to ne krijem, jer mogli bismo ispaštati ako ne počnemo na vrijeme pripreme. Ne bih želio da me neko pogrešno shvatio, ali u svojim ranijim medijskim istupima sam govorio kako je migrantska kriza najveći problem u Bihaću, međutim evidentno je kako ima mnogo većih problema. Nogomet ne trpi odlaganja i ne mogu biti ravnodušan na ovo što se dešava. Iznenađuje me i brine što odlaze i igrači na kojem sam trebao računati na proljeće, počevši od Halavaća, Radosavljevića, Petrovskog..."

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Gari Garinča
Bit će struja uključena ako Bog da.
2 3
Mr.Balboa
Tek ce sada Jedinstvo propasti jos vise cccc!!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti