Sloga Merdian dočekuje bh. prvaka: Jagodić ima recept za Zrinjski

Susret od velike važnosti za Dobojlije

Sloga Merdian dočekuje bh. prvaka: Jagodić ima recept za Zrinjski

Adnan Beganović, foto: Dino Kurbegović

Sloga Merdian u Doboju sutra dočekuje Zrinjski. Ekipa iz Doboja igra sve bolje od dolaska Vlade Jagodića na klupu, a zanimljivo je da je upravo Jagodić jedini trener koji je u prošloj sezoni savladao Plemiće.

U sjeni najvećeg bosanskohercegovačkog derbija, onog između Sarajeva i Željezničara, sutra su na rasporedu još dva meča 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U jednom od njih snage će odmjeriti Sloga Merdian iz Doboja, koja od dolaska na klupu nekadašnjeg selektora mlade reprezentacije BiH Vlade Jagodića igra sve bolje i novi-stari šampion naše zemlje mostarski Zrinjski.

Od velikog je značaja ovaj meč za Slogu Merdian koja bi eventualnom pobjedom stigla do bodova koji joj gotovo sigurno garantuju ostanak u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova.

A, imaju razloga za optimizam u ekipi iz Doboja jer u posljednjih pet kola su ovojili 10 bodova, dva manje od Zrinjskog, ali i zbog činjenice da im na klupi sjedi iskusni stručnjak koji zna kako pobjeđivati Zrinjski.

Naime, Jagodić je u prošloj sezoni vodeći Radnik iz Bijeljine, jedini stručnjak čija ekipa je nanijela poraz Zrinjskom, a i u sezoni prije je vodeći Borac u Banjoj Luci savladao Plemiće s minimalnih 1:0.

Oglasi

Naravno, od prošlosti se ne živi. Svjestan je toga i nekadašnji selektor naše mlade reprezentacije, koji izrazito cijeni ekipu Zrinjskog.

Zadovoljan je Jagodić sa onim što je do sada urađeno i kako su njegovi izabranici trenirali u ovoj sedmici i vjeruje da će dati svoj maksimm.

"Spremni smo za duel sa Zrinjskim. Momci su dobro trenirali ovu sedmicu i to me raduje. Zrinjski je naša najbolja ekipa, djeluju nepobjedivo, ali nama je to upravo dodatni motiv. U posljednjih pet utakmica smo osvojili samo dva boda manje od Zrinjskog i imamo se pravo nadati. No, niko se ne može 'vaditi' na bh. prvaku", za SportSport.ba je istakao Jagodić.

Dobra stvar za iskusnog stručnjaka od čijeg dolaska je igra Sloge preporođena je i to da se oporavio Stevanović, te da Kulenović djeluje sve bolje, kao i da su se nakon viroze vratili Čolić i Peco.

"Oporavio se Stevanović, sve bolje djeluje i sve je spremniji Kulenović. Iz viroze su se vratili Čolić i Peco i izdržali su posljednja četiri treninga. To su dobre stvari. U konkurenciji neće biti Brajlović, Stapić, Livančić i Baranov i mislim da ćemo bez njih morati završiti sezonu. Kartoniranih nemamo što znači da za ovaj meč imam veoma dobar izbor igrača. Naravno, očekujem veliku podršku s tribina, a Zrinjskom još jednom čestitam na titulu", zaključio je Jagodić, koji se na velika vrata vratio u bh. klupski fudbal.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

A, ukoliko Sloga izbori ostanak u društvu najboljih, što danas izgleda realno, s Jagodićem na klupi u narednoj sezoni jurišat će na bolje pozicije.

Na kraju dodajmo da je Zrinjski sa 72 osvojena boda osigurano novu titulu, dok je Sloga tri kola prije kraja sedmoplasirana sa 34 boda. Pet više ima od Slobode koja se nalazi na 11. mjestu koje vodi u niži rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi