Jagodić: Tražili smo dobitnu formulu za prvo kolo

Šef struke Jedinstva

Jagodić: Tražili smo dobitnu formulu za prvo kolo

S. Mlaćo

Jedinstvo je jučer na stadionu Pod borićima pobijedilo Slobodu (NG) u 'generalci' pred narednu sezonu.

Prilično zadovoljan onim što su pokazali crveno-bijeli je i šef stručnog štaba Vlado Jagodić, iako naglašava da vjeruje da će Jedinstvo kako vrijeme bude odmicalo dostići još bolju formu.

"Naravno da nisam nezadovoljan. Nastavili smo uzlaznom linijom i bilo je jučer lijepo biti učesnik uvertire pred prvenstvo, a sve zahvaljujući velikom broju gledalaca i vjernih navijača. Ja znam da to može još bolje, ali treba napomenuti da je ovo bila pripremna utakmica u kojima smo tražili dobitnu formulu za prvo kolo. Nismo primili niti jedan gol, a postigli smo 18", kazao je Jagodić, pa dodao:

"Neko će reći da su protivnici 'ovakvi ili onakvi', ali za mene je svaki vrijedan pažnje i respekta. Mnogo hvala i Slobodi iz Novog Grada. Izašli su nam u susret da odigramo generalku, iako je naša želja bila da ugostimo što jačeg protivnika iz susjedne države, ali su nam u posljednji čas otkazali."

Dodaje kako ima prilično jasnu sliku kada je u pitanju udarni sastav.

"Svrha utakmica je bila da opteretim 13-14 igrača maksimalnim minutama i to sam uradio. U srijedu ćemo odigrati još jednu utakmicu u Velikoj Kladuši na kojoj će priliku dobiti i ostali igrači, koji će također imati opterećenje od po 90 minuta, čime ćemo ujedno i zaokružiti ovaj pripremni period. Ja već imam prilično jasnu sliku, no tim za prvo kolo ću konkretizovati ipak poslije srijede."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zahvalio se i navijačima na podršci.

"Još jednom hvala svima koji su odvojili vrijeme i došli da vide, ali i podrže ovo što mi u klubu pokušavamo da napravimo. Pogotovo mi znači ako su sa stadiona otišli zadovoljni viđenim", podvukao je Jagodić.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Živo vječiti govornik!!! Tebi je bolje da se uhvatiš mikrofona.
9 0
Bosnian King
Najgori trener svih vremena.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi