Adnan Jahić znanje stiče u Rijeci
Jahić i Jakirović u kancelariji trenera Rijeke

Jakirović ugostio bivšeg trenera Slobode

Adnan Jahić znanje stiče u Rijeci

Adnan Beganović

Nakon što je napustio FK Sloboda, Adnan Jahić, je odlučio kraju privesti "školovanje". Obavezno stažiranje obavlja u HNK Rijeka gdje ga je ugostio nekadašnji trener Zrinjskog koji sa dosta uspjeha sada vodi hrvatki klub, Sergej Jakirović.

Nekadašnji trener FK Sloboda, Adnan Jahić, nalazi se na obaveznom stažiranju za dobijanje UEFA PRO liccence, a klub u kojem stiče znanje je hrvatski prvoligaš Rijeka.

Jahić je prije nekoliko dana otputovao u Rijeku gdje s mnogo pažnje prati rad šefa struke ovog kluba, Sergeja Jakirovića i njegovih saradnika.

Nakon što završi obavezno stažiranje Jahić će i službeno steči zvanje trenera sa UEFA PRO licencom, koja mu omogućuje da radi u svim svjetskim klubovima.

Zadovoljan je Jahić prijemom u redovima hrvatskog kluba, a posebno su ga dojmili uslovi u kojima rade fudbaleri Rijeke.

"Vjerujte mi da sam pozitivno iznenađen samim dočekom od strane svih uposlenika Rijeke. Mislim na stručni štab, klupsko rukovodstvo i igrački kadar. Mogu vam reći da sam od samog dolaska osjetio da cijeli klub diše kao jedno", za SportSport.ba je istakao Jahić.

"Posebno su me dojmili uslovi u kojima se radi. Kod nas se kaže, pravi evropski. Infrastruktura za deset, medicinski tim na visokom nivou što je po meni od ogromnog značaja. Oporavak za igrački kadar je na nivou najvećih evropskih klubova", dodao je bivši trener Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Jahić je Slobodu vodio do 22. kola Premijer lige, no nakon domaće pobjede nad leotarom podnio je ostavku. Iznenađujuće, rekli bismo, no donio je odluku i nije je htio promijeniti.

Pod njegovim vodstvom Sloboda je u Premijer ligi ostvarila pet pobjeda, osam remija i devet poraza, a u osam utakmica nakon njegovog odlaska ostvarena je jedna pobjeda uz tri remija i četiri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti