Bivši igrač Veleža, Željezničara i Sarajeva u smiraj karijere pravi transfer života
FOTO - EPA

Jahović na meti Bešiktaša

Bivši igrač Veleža, Željezničara i Sarajeva u smiraj karijere pravi transfer života

A. Beganović

Nekadašnji fudbaler, Veleža, Željezničara i Sarajeva, 34-godišnji Adis Jahović, u smiraj karijere mogao bi napraviti transfer života.

Naime, kako pišu turski mediji, Jahović se nalazi na meti tamošnjeg prvaka Bešiktaša i u narednim danima bi mogao potpisati ugovor za ovaj slavni turski klub.

Bešiktaš je u potrazi za napadačem. Povezivao se sa ovim klubom i naš najbolji fudbaler Edin Džeko, a turski mediji danas javljaju da su čelnici kluba krenuli u pregovore sa Goztepeom oko Jahovićevog transfera.

Jahović je nakon epizode u Bosni i Hercegovini otišao u Švicarsku, tačnije u Wil, a od 2016. godine je u Turskoj.

Tada je potpisao ugovor sa Goztepeom, čije boje brani i danas, a u dvije sezone (2016/2017, 2017/2018) odigrao je za ovaj klub 51 utakmicu i pritom je postigao 35 pogodaka.

Na ljeto 2018. otišao je u Konyaspor, da bi se preko Malatyaspora i Antalyaspora početkom ove godine vratio u Goztepe.

U drugom dijelu sezone u prvenstvu je za ovaj klub odigrao 19 utakmica i pritom je postigao šest pogodaka kojima je dodao i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Odigrao je Jahović i za reprezentaciju Sjeverne Makedonije 14 utakmica uz učinak od tri pogotka, a u turskoj Super ligi je odigrao ukupno 126 utakmica na kojima je postigao 49 pogodaka.

[/poll]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi