Turci otkrili ponudu Bešiktaša za Džeku
Foto - EPA

Spremni su ga dobro platiti

Turci otkrili ponudu Bešiktaša za Džeku

M. Šljivak

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (35) velika je želja turskog Bešiktaša.

Istanbulski velikan želi u svojim redovima vidjeti 35-godišnjeg napadača i čini sve kako bi ga doveo u ljetnom prijelaznom roku.

Lako bi se moglo desiti da Džeko napusti Romu. Nakon razgovora sa novim trenerom Joseom Mourinhom navodno je saopšteno da Džeko može potražiti novi klub.

IL Messegero je objavio vijest kako je Džekin agent Alessandro Lucci već dobio zadakatak da Dijamantu pronađe novi klub, ali to se pisalo i prethodnih godina, a Džeko je uvijek ostajao u klubu.

Turski mediji danas donose informaciju da je Bešiktaš već poslao ponudu na adresu zvijezde Rome i predstavili su finansijsku konstrukciju ponude.

Šampion Turske navodno je Edinu ponudio godišnju platu od 2.8 miliona eura neto uz bonuse od 20.000 eura za svaku pobjedu koju ekipa ostvari.

Roma je navodno spremna da pusti Džeku besplatno kako bi se riješila njegove plate od 7.5 miliona eura koja je veliko opterećenje za rimski klub u ovom trenutku.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Džeko je ugovorom za Romu vezan do ljeta naredne godine, a u prošloj sezoni je u svim takmičenjima odigrao 38 utakmica i pritom je postigao 13 pogodaka kojima je dodao i pet asistencija.

Dres Rome nosi već šest godina kada je stigao iz Manchester Cityja. Za Vučicu je odigrao 260 utakmica i zabio je 119 golova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
Treba ostat do kraja ugovora i uzet svaki dinar, isto ko i Pjanic u Barceloni. Niko ih nije prisio da im daju tolike plate, a svako od nas bi radje uzeo 7,5 mil nego 2,5mil
9 0
damir83
Da, pa će ćekati godinama na pare. Mani se turske…
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi