Jajalo i Šunjić ne žele igrati u Seriji B

Napuštaju redove Palerma

Jajalo i Šunjić ne žele igrati u Seriji B

Bh. reprezentativci Mato Jajalo i Toni Šunjić izrazili su želju da napuste Palermo na kraju sezone.

Tim sa Sicilije je izgubio šanse da ostane u Seriji A i od sljedeće sezone će se takmičiti u nižem rangu. Novi predsjednik Paul Baccaglini je spreman da napravi veliki remont u ekipi i u dogledno vrijeme vrati Palermu stari sjaj, međutim, kako prenose italijanski mediji, Jajalo i Šunjić neće biti dio tog projekta. 

"Intenzivno radimo na planiranju za iduću sezonu. Moramo napraviti jak tim. Iako prolazimo kroz negativno razdoblje, imamo profesionalce u klubu i uradit ćemo sve da u budućnosti vratimo Palermu stari sjaj. Neki igrači više neće igrati za Palermo", izjavio je nedavno predsjednik Baccaglini. 

Jajalo, kojem ugovor ističe 2019. godine, nema namjeru da igra u Seriji B, kao i Šunjić koji trenutno za Palermo nastupa kao posuđen igrač Stuttgarta. Imat će Palermo svakako opciju da otkupi njegov ugovor, ali jasno je da do toga neće doći.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Među igračima koji se također na kraju sezone žele pozdraviti sa Palermom još se navode Ivaylo Chochev i Eduardo Goldaniga. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi