Jajalo od sljedeće sezone u Bundesligi?
Foto: EPA

Žele ga dva kluba

Jajalo od sljedeće sezone u Bundesligi?

Italijanski mediji špekulišu da bi Mato Jajalo mogao ponovo zaigrati u Njemačkoj. 

Jajalo je ove sezone većinom bio standardan u timu Palerma, a budući da sicilijanski klub sigurno seli u niži rang, izvjesno je da će bh. reprezenativac potražiti novu sredinu.

Mediji u Italiji su plasirali informaciju kako bi Jajalo mogao preći u Njemačku, tačnije u Hoffenheim ili Mainz koji su pokazali interes za njegovo dovođenje u ljetnom prijelaznom roku. 

Transfer u Njemačku je za Jajala izgledna opcija, budući da je u prošlosti već imao priliku igrati za Koln. Ranije se povezivao i sa grčkim Panathinaikosom. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Jajalo je ove sezone nastupio u 24 prvenstvene utakmice i pritom je postigao jedan gol. Ugovor sa Palermom mu važi do 2019. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi