Jajalo o budućnosti: Za dvije minute mogu potpisati ugovor, ali...

Sve će zavisiti od rezultata Palerma

Jajalo o budućnosti: Za dvije minute mogu potpisati ugovor, ali...

Nekadašnji reprezentativac BiH Mato Jajalo (30) već četvrtu godinu je u Palermu.

Jajalo je na Siciliju stigao iz Rijeke i u međuvremenu je postao lider u momčadi Palerma, a obzirom da mu na kraju sezone ističe ugovor, sve češće se na Apeninima špekuliše o njegovoj sudbini.

Nije tajna da se za usluge Jajala interesuje nekoliko klubova, kako iz Italije tako i ostalih zemlja, a njegova budućnost će uveliko ovisiti i od toga hoće li Palermo uspjeti izboriti povratak u Serie A.

"Ako se plasiramo u Serie A, za dvije minute mogu potpisati novi ugovor. To nije problem, nemam uopšte pritiska, fokusiran sam isključivo na nogomet. Sretan sam u Palermu, imam ljude koji vode razgovore s čelnicima kluba", kazao je, između ostalog, Jajalo za medije u Italiji.

Vrijedi istaći kako je Jajalo dosad za Palermo odigrao 132 zvanične utakmice, u kojima je postigao pet pogodaka uz devet asistencije, a prethodno je u karijeri još igrao za Rijeku, Sarajevo, Koln, Sienu...

Za reprezentaciju BiH je u eri Mehmeda Baždarevića odigrao sedam utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi