Jajalo strijelac, ali Đurićeva Salernitana šokirala Palermo u nadoknadi
Bivši veznjak FK Sarajevo doveo je Palermo u vodstvo, ali Salernitana je preokretom došla do bitnih bodova

Serija A

Jajalo strijelac, ali Đurićeva Salernitana šokirala Palermo u nadoknadi

E. Škorić

Palermo je očekivao pobjedu u 20. kolu Serije B protiv Salernitane, ali je ostao bez ijednog boda (1:2).

Palermo je kao lider ugostio Salernitanu i kda se mislilo da će Sicilijanci novom pobjedom da odu na plus osam Bresciji i Pescari, uslijedio je hladan tuš.

Salernitana je slavila na gostovanju kod bivšeg prvoligaša, pa se sada ubacila u play-off zonu i zauzima sedmo mjesto sa 27 bodova.

Palermo je poveo golom Mate Jajala, bivšeg igrača Fudbalskog kluba Sarajevo, ali je Anderson u 41. minuti izjednačio na 1:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U nastavku meča je Palermo krenuo po sva tri boda, Salernitana se branila, da bi u nadoknadi nakon brze kontre stigla do pogotka, a strijelac je bio Casasola.

Za Salernitanu je od 85. minute igrao i bh. napadač Milan Đurić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi