Palermo ostao vodeći i nakon 18. kola

Italijanska Seria B

Palermo ostao vodeći i nakon 18. kola

Teme:

Večeras je odigrano sedam utakmica 18. kola italijanske Serije B u kojem su postignuti, manje-više, očekivani rezultati.

Lider Palermo je na svom terenu slavio sigurnu pobjedu nad Ascolijem rezultatom 3:0, a poveo je u 26. minuti komičnim augotolom gostujućeg golmana Perucchinija.

Igrao se 73. minut kada je Chochev zabio za 2:0, da bi u 86. Szyminski pogodio za konačan rezultat utakmice. Bivši bh. reprezentativac Mato Jajalo proveo je na terenu svih 90 minuta, a početkom drugog poluvremena je dobio žuti karton.

Salernitana našeg Milana Đurića remizirala je u gostima sa Cosenzom (0:0), a visoki bh. napadač je iz igre izašao u 82. minuti.

Verona je uz hat-trick Pazzinija razbila Cittadellu rezultatom 4:0, a pobjede su slavili još Perugia protiv Foggije (3:0), Benevento protiv Padove (1:0), Spezia protiv Crotonea (3:0) i Pescara protiv Venezije (1:0).

Palermo i dalje vodi na tabeli Serije B sa 34 boda, a prate ga Brescia sa 31, Verona, Lecce i Pescara sa 29 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije