Palermo jesenji prvak Serije B

Sicilijanci grabe prema eliti

Palermo jesenji prvak Serije B

Teme:

Palermo je gostujućom pobjedom nad Cittadellom rezultatom 1:0 obezbijedio naslov jesenjeg prvaka u Seriji A.

Tim sa Sicilije je na nezgodnom gostovanju trijumfovao golom Fallettija iz 51. minute, te je došao do svoje desete pobjede u 18 odigranih kola. Osim toga, Palermo ima sedam remija i samo jedan poraz što je sasvim dovoljno za prvo mjesto sa 37 bodova.

Bivši bh. reprezentativac Mato Jajalo i danas je odigrao svih 90 minuta za Palermo, koji na pauzu odlazi s pet bodova više od drugoplasirane Brescije koja je remizirala sa Beneventom odigravši 1:1.

Najzanimljiviji meč odigrali su Salernitana i Pescara. Iako je domaći tim na poluvremenu vodio 2:1, Pescara je slavila sa 4:2 a Milan Đurić nije ulazio u igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije