Jajalo odbio Berlusconija

Ponuda nije bila skromna, ali...

Jajalo odbio Berlusconija

Mate Jajalo, nekadašnji fudbaler FK Sarajevo i reprezentativac BiH, će uskoro napuniti godinu dana staža na Friuliju.

I čini se da 32-godišnji bh. veznjak nema želju napuštati Udinese, klub sa kojim ima važeći ugovor do ljeta 2022. godine.

Italijanski novinar Alfredo Pedulla, naime, piše da je Jajalo imao izuzetno primamljivu ponudu Monze, koja je prije nekoliko dana i zvanično "poslana" u Seriju B.

Podsjetimo, italijani su odlučili potpuno prekinuti sezonu u trećem rangu, a Monza koja je u trenutku prekida bila ubjedljivo prva u svojoj grupi Serije C je izborila promociju u viši rang. Monza je, inače, ambiciozni projekat Silvija Berlusconija (tu je i njegova vječita desna ruka Adriano Galliani), nekadašnjeg gazde Milana.

Prema Pedullinim riječima, Monza je Jajalu ponudila sjajan ugovor, vrijedan milion eura po sezoni s tim što bi se ta cifra udvostručila u slučaju plasmana u Seriju A.

Jajalo je razmislio o ponudi, zahvalio se na interesu, ali i odbio priliku da pređe u Monzu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako Pedulla zaključuje, Jajalo se ne želi spuštati u niži rang, barem ne još uvijek, iako je izrazio poštovanje prema Monzi i svemu što ovaj klub pokušava napraviti.

Ni Udinese međutim nije siguran. "Zebrice" se nalaze na 14. poziciji u Seriji A, samo tri boda iznad zone ispadanja i u nastavku sezone ih očekuje borba za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi