Monza, Vicenza i Reggina u Seriji B

Sezona trećeg ranga italijanskog fudbala okončana

Monza, Vicenza i Reggina u Seriji B

Danas je doneseno nekoliko odluka važnih za italijanski fudbal. Ozvaničeni su novi datumi prelaznog roka, odlučeno da će se Serija A, ako bude ponovo morala biti prekinua, privesti kraju kroz play-off, a odlučeno je i da se završava sezona Serije C.

Odluka o prekidu sezone trećeg ranga je zvanična, pa Monza, Vicenza i Reggina, lideri tri grupe Serije C u momentu prekida, idu u drugi rang, u Seriju B.

O četvrtom timu koji će u viši rang odlučit će play-off. Ipak, učešće u play-offu je dobrovoljo, pa oni koji ne budu željeli igrati neće biti kažnjeni.

U Seriju D direktno ispadaju posljednjeplasirane ekipe iz svake grupe i to Gozzano, Rimini i Rieti. Svi pomenuti klubovi imaju pravo žalbe na ovu odluku, a predsjednik Riminija je već u znak protesta podnio ostavku na svoju funkciju.

Preostala tri putnika u ćetvrti rang odlučit će "play-out".

U Seriju C ulaze Palerno, Lucchese, Pro Sesto, Campodarsego, Mantova, Grosseto, Matelica, Turris i Bitonto.

Play-off za viši rang bi trebao početi 1. jula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti