Jajalo sa Palermom na vrhu Serie B
Foto: EPA

Bh. fudbaler odigrao 90 minuta

Jajalo sa Palermom na vrhu Serie B

Midhat Šljivak

Fudbaleri Palerma pobijedili su danas kao gosti Cremonese sa 2:1 i tako su došli do vrha tabele nakon 14 odigranih kola u Seriji B.

Drugi razred italijanskog fudbala je ove sezone veoma interesantan. Razlika između timova je jako mala, a Palermo je svakako jedan od glavnih konkurenata za plasman u društvo najboljih.

Danas je ekipa sa Sicilije odigrala  zaista odličan meč na teškom gostovanju u Cremoneseu, ali su na kraju ipak upisali tri boda.

Domaći su poveli u 21. minuti preko Claitona, ali je radost navijača Cremonesea trajala samo dvije minute jer je Rispoli izjednačio rezultat a 1:1 u 23. minuti.

Ovaj rezultat se na semaforu zadržao do 53. minute kada Palermo stiže i do drugo gola. Chochev je pogodio za ispostaviće se tri boda u ovom duelu.

Bh. reprezentativac Mato Jajalo odigrao je kompletan meč u pobjedničkom timu koji je od ovog kola na vrhu tabele sa 25 bodova.

Serie B, 14. kolo:

Cremonese - Palermo 1:2

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi