Jajalo sve bliže transferu, želi ga i Udinese

Bivši nogometaš Sarajeva

Jajalo sve bliže transferu, želi ga i Udinese

Bh. kolonija u Seriji A mogla bi se ovog ljeta dodatno pojačati.

Naime, sa 'čizme' dolaze informacije kako bi od naredne sezone u elitnom italijanskom rangu ponovo mogao igrati nekadašnji nogometaš Sarajeva Mato Jajalo, kojeg u svojim redovima želi vidjeti Udinese.

Tačnije, trener Velazquez je osim Jajala 'oko bacio' i na njegovog saigrača Nestorovskog, a pregovori na relaciji Udinese - Palermo su već u toku. Nagađa se kako Sicilijanci nemaju namjeru ovaj dvojac pustiti bez sedam miliona eura, dok bi ih u Udineseu najprije željeli dovesti na posudbu.

Palermo je ovog ljeta odbio već nekoliko ponuda za Jajala. Interesovali su se AEK, Toulouse, kao i Cagliari, ali niti jedna od ponuda nije zadovoljila apetite bivšeg prvoligaša.

Jajalu ugovor sa Palermom važi do 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi