Jakirović je morao bolan potez napraviti Ademiju
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dinamo uskoro očekuje dvomeč sa Betisom

Jakirović je morao bolan potez napraviti Ademiju

S. Mlaćo

Dok se bori za prvaka sa Rijekom i Hajdukom, GNK Dinamo istovremeno mora misliti i na evropske izazove.

Modri 15. februara igraju prvi meč šesnaestine finala Konferencijske lige protiv španskog Betisa, dok je revanš sedam dana kasnije u Zagrebu. Iz Dinama su do sinoć morali poslati spisak igrača za nokaut fazu, a na spisku može biti najviše 25 igrača.

Na A listu moguće je dodati tri nova igrača, a postoji i B lista, no na njoj su igrači rođeni nakon 1. januara 2002. godine.

Jakirović se takao našao na mukama, a u igri za tri navedena mjesta bili su Arijan Ademi, Arber Hoxha, te Takuya Ogiwara, Theopile Catherine i Fran Brodić.

Na kraju se trener Dinama odlučio za Hoxhu i Ogiwaru, dva igrača koji su stigli ove zime, te defanzivca Catherinea koji je bio u Dinamu, a zatim je ostao bez kluba, no Modri su ga odlučili ponovo vratiti na Maksimir.

Za evropske nastupe tako je zvanično otpao kapiten Arijan Ademi. Ademi se vratio u Dinamo iz Kine, te je već bio spreman spisak za evropske izazove, a šansu neće dobiti ni naknadno.

Oglasi

Ademi je imao ugovor sa Beijing Guoanom do 31. decembra 2025. godine, ali je pronašao način da dogovori raskid ugovora i u septembru prošle godine se vratio na Maksimir.

Vrijednost Arijana Ademija procjenjuje se na oko 2.5 miliona eura. Za reprezentaciju Makedonije odigrao je 29 utakmica u svojoj karijeri, a postigao je četiri gola.

U karijeri je još igrao za Šibenik, a u Dinamu ga svi jako cijene zbog sjajnih partija koje je pružao.

Ipak, sada će biti fokusiran na prvenstvo gdje Dinamo zaostaje četiri boda za Rijekom i Hajdukom, ali ima i utakmicu manje. Modri su prvi zaostali meč poraženi od Lokomotive sa čak 3:0, što je donijelo nove turbulencije u klubu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ipak, Hajduk je poražen od Rijeke što je vratilo nadu Dinamu i sada je sve otvoreno. U ovom kolu Modri dočekuju Goricu, a Rijeka Istru.

Hajduk danas gostuje Osijeku i biće to veliki derbi te novi težak ispit za Splićane.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Nije to bolan nego pametan potez...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi