Jakirović: igračima sam htio dati odmor, ali oni su rekli da to ne žele

Na kraju su stigli do druge pozicije

Jakirović: igračima sam htio dati odmor, ali oni su rekli da to ne žele

S. Mlaćo

Maribor nije prvak Slovenije, ali se na kraju zadovoljio drugim mjestom.

I to je uspjeh s obzirom na loše igre tokom cijele sezone. Na kraju je sreća pogledala Mariborčane te su završili ispred Olimpije koja je u posljednjem kolu remirizirala kod Celja. Celje na kraju i osvojilo naslov prvaka.

Bh. trener na klupi Maribora Sergej Jakirović istakao je da u njegovom timu nikada nisu prestali vjerovati u drugu poziciju.

"Nakon utakmice u kojoj smo pobijedili Domžale, htio sam dati nekim igračima tri dodatna slobodna dana. No, momci su rekli ne, i to je zato što je još uvijek postojala šansa da budemo drugi ako Olimpija ne bi slavila u Celju. Tako je bilo, a moji fudbaleri su pokazali karakter", kazao je Jakirović.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Maribor će sada igrati kvalifikacije za Evropa ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi