Olimpija ponovo razočarala, odluka o prvaku pada u posljednjem kolu

Veliki derbi će odlučiti prvaka

Olimpija ponovo razočarala, odluka o prvaku pada u posljednjem kolu

S. Mlaćo

Celje se nalazi na pragu titule u Sloveniji. Odluka će pasti u posljednjem kolu i to u velikom derbiju Celja i Olimpije.

Prednost Celja svakako će biti što u taj meč ulazi sa dva boda prednosti, a večeras je Olimpija ponovo razočarala svoje navijače.

Krenimo redom. Olimpija je ugostila Tabor Sezanu i izgubila 2:1. Za goste su pogađali Kouao i Stevanović, a za domaće Elsnik.

Tomislav Tomić i Luka Menalo su zamijenjeni u 64. odnosno 66. minuti.

Celje je sve iskoristilo i slavilo 2:0 kod posljednjeplasiranog Rudara. Strijelci su bili Božić i Kerin.

Maribor je nadigrao Domžale 2:1. Dervišević je sa 11 metara načeo goste, a Kronaveter povisio na 2:0. Konačnih 2:1 postavio je Jakupović.

Pirić je bio na golu Maribora, Mešanović je zamijenjen u 58. minuti, dok je na drugoj strani Senijad Ibričić na terenu proveo svih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

U zadnje kolo Celje ulazi sa 68 osvojenih bodova, Olimpija ima 66, a Maribor 61.

Kako smo već naveli prvaka će odlučiti posljednje kolo. Domaćima odgovara pobjeda i remi, a gostima samo pobjeda.

Top Komentari

Penderinos
Celje je igralo dobro tokom cele sezone, a ja uvijek podržavam autsajdera. Unaprijed iskrene čestitke na osvojenoj tituli !
0 2
JJ90
Menalo je "do korone" bio u top formi, ljepota ga bilo gledat. Šta se desi momku, Bog zna.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi