Jakirović izjavom obradovao Menala pa opleo po Rijeci: "Mene niko nije pitao..."

Odlučio je da progovori o svemu

Jakirović izjavom obradovao Menala pa opleo po Rijeci: "Mene niko nije pitao..."

E. Oštraković

Ekipa Dinama ostvarila je pobjedu u prvoj utakmici play-offa Evropske lige protiv Sparte iz Praga sa 3:1.

Bio je ovo debi Sergeja Jakirovića na klupi Dinama, a njegova ekipa je nakon preokreta ostvarila veoma bitnu pobjedu.

Nakon utakmice emotivno je bilo i na press konferenciji Sergeja Jakirovića.

"Jako emotivna sedmica za mene. Nije lako, mogu ljudi misliti šta hoće. Teške su to odluke. To je život i to je fudbal. Momci su odigrali sjajno, pokazali su mentalno stanje i vratili se nakon 1:0 sa energijom, trebao nam je gol i izjednačili smo u pravom momentu.

Odlasci su neminovni, moramo tražiti novog Ivanušeca, Livakovića. Čekaju nas Rijeka i Osijek, morat ćemo se bacati na glavu, ali svaki igrač je važan kada igramo svaka tri dana. Bit će rotacija, svi će dobiti priliku i na njima je da je opravdaju."

Onda je govorio i o Rijeci.

Oglasi

"Znam ja koja je istina, nemam razloga da ulazim u to. Najlakše je okriviti mene. Ja sam ta persona non grata. Zaboravlja se šta sam ja napravio, a ja znam šta sam napravio i kakvu sam ekipu ostavio.

Mene niko nije pitao gdje sam bio 2015. godine, niko me nije pitao ništa kada sam dva puta dobija otkaz. Samo moja ekipa i ja znamo šta se događalo Ako nemaš ambiciju ne možeš ništa napraviti u životu. Bit će uspona i padova, ali vjerujem više uspona", rekao je između ostalog Jakirović.

Podsjetimo, Dinamo je nakon velikog preokreta stigao do pobjede na Maksimiru protiv Sparte iz Praga na debiju Jakirovića na klupi Modrih.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Gubio je Dinamo nakon što su u završnici prvog poluvremena primili gol sa bijele tačke, ali su se do kraja prvog poluvremena uspjeli vratiti u igru.

U drugom poluvremenu dva brza gola Dinama bila su dovoljna za pobjedu od 3:1 i veliku prednost pred revanš utakmicu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Gledao utakmicu, nisam impresioniran. Sarajevo bi ovoj Sparti strpalo 4 gola u drugoj brzini.
1 2
plemic
yebao te tko te napravio, što nam preporuči onog slavonskog međeda.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi