Jakirovića jedna činjenica posebno brine pred sutrašnju utakmicu

Trener Dinama pred Ballkani

Jakirovića jedna činjenica posebno brine pred sutrašnju utakmicu

Esmer Oštraković

Dinamo će sutra u Prištini odigrati utakmicu 2. kola grupne faze Konferencijske lige, a protivnik je ekipa Ballkanija.

Tim koji sa klupe predvodi Sergej Jakirović u prvom kolu pobijedila je Astanu, ali je na utakmicu protiv Ballkanija došla sa velikim problemima.

"Ispred nas je zahtjevna utakmica protiv Ballkanija koji je jako dobro vođen. Znaju promijeniti sistem igre, ali znamo da igraju u rombu 4-4-2. Analizirali smo ih i morat ćemo biti na maksimalnom nivou kada je riječ o agresivnosti i duel igri.

Dobili su sve utakmice kod kuće u Evropi i to dovoljno govori. Moramo biti na maksimalnom nivou", rekao je Jakirović.

Kada je riječ o zdravstvenom stanju situacija baš i nije najbolja.

"Upitan je Drmić od igrača koji su ovdje. i nećemo sa njim rizikovati jer nas u nedelju čeka utakmica sa Istrom. Baturina je jučer trenirao na pedeset posto. Vidjet ćemo danas nakon treninga."

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nada se Jakirović da poraz od Hajduka neće uticati na večerašnju utakmicu.

"Na nekoga može uticati, ali mi smo se već u ponedeljak okrenuli Ballkaniju. Ni kada smo dobijali nismo previše slavili. Teško nam je što smo izgubili jer nismo zaslužili da izgubimo", rekao je Jakirović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi