Jakirović pod salvom zvižduka navijača Rijeke došao do mikrofona pa im poslao jasnu poruku

Nastavlja se mali "rat"

Jakirović pod salvom zvižduka navijača Rijeke došao do mikrofona pa im poslao jasnu poruku

E. Oštraković

Ekipa Dinama slavila je sa 2:1 u večerašnjoj utakmici protiv Rijeke na Maksimiru. Tim koji sa klupe predvodi Sergej Jakirović ostvario je sigurnu pobjedu u kojoj je njegova ekipa dominirala većim dijelom susreta.

Dok je Sergej Jakirović išao prema novinarima kako bi im dao izjavu nakon večerašnje utakmice, navijači Rijeke ispratili su ga salvom zvižduka. Odmah ga je novinarka upitala o tome, a Jakirović je bio itekako jasan.

"Klasični fudbalski folklor, nije mi bilo drugačije ni u drugim klubovima. Očekivali smo Rijeku u niskom bloku, ali ne u ovako bliskom. Stvorili smo veliki broj šansi i zaslužili smo pobjedu", rekao je Jakirović na početku.

Rekli ste da nema toga s čim bi vas Rijeka mogla iznenaditi?

"Veoma su se vodili ranijim utakmicama. Ali, mi smo našli način da to probijemo i zasluženo smo pobijedili."

Oglasi

Petković je lider ove ekipe i to se vidjelo večeras?

"Bruno nam puno znači. On pokazuje da je reprezentativac i komuniciramo da nas vodi kapitenski, ali ostaje da vidimo šta će se desiti."

Menalo je dobio priliku. Stopirali ste njegov transfer i dajete mu šansu. Izgleda da ima mjesto u timu?

"Naravno da ima mjesto u timu. Računam na sve igrače. Ne pričam floskule, trebat će nam do kraja polusezone."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Već u četvrtak nova važna utakmica, ovaj put protiv Sparte?

"Čeka nas zahtjevna utakmica. Ne želimo se branit, idemo odmah da se kvalifikujemo u Evropsku ligu. Idemo utakmicu po utakmicu, želimo iz svake uzeti ono što je maksimalno moguće", završio je Sergej Jakirović.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Samo su se tada i čuli,kad se ispraznio stadion,primitivci i licemjeri.....
0 5
E.Car
Po mom mišljenju Jakirovic je zaslužio da vodi Dinamo i ništa ne duguje Rijeci ni nikom. Da ih nije iščupao iz gofana vjerovatno bi dobio nogu bez milosti a ovako mu vraćaju jer je napravio ekipu od njih a ne kantu za nabijanje. Trebali su mu ispraćaj napraviti nezahvalnici!!!!
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi