U FS Srbije nema straha zbog prozivki sa Kosova

Delegat nije zabilježio ništa sporno

U FS Srbije nema straha zbog prozivki sa Kosova

Samir Mlaćo
Iz FS Srbije neće reagovati na prozivke sa Kosova.

Naime, sa Kosova su žestoko reagovali nakon meča Portugal – Srbija istakavši da su Nemanja Radonjić, Stefan Mitrović i Dušan Vlahović nosili majice sa natpisom “Veseli se srpski rode“.

"FS Kosova će se žaliti UEFA-i zbog ponašanja srbijanskih fudbalera koji su se nakon meča protiv Portugala pojavili u majicama s nacionalističkim natpisima", naveli su iz FS Kosova.

"U toj pjesmi se pominju gradovi u dve susjedne države Srbije, Prizren na Kosovu i Rumija u Crnoj Gori i to je neprihvatljivo. Takva provokacija i nacionalistička gestikulacija nije u skladu sa evropskim vrijednostima, ali je samo dio srpskih šovinističkih i osvajačkih snova i misli", dodali su iz Fudbalskog saveza Kosova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Izvor blizak FS Srbije navodi da ne strahuju od kazne jer i delegat nije zapisao nijedan sporni momenat.

Podsjetimo, Srbija je slavila 2:1 pogotkom Aleksandra Mitrovića u 90.minuti te tako izborila direktan plasman na SP u Kataru.

Top Komentari

Haroldinjo
Iskreno i ***** me zaboli za svojom ovo je bh postao ne srbija.net
1 0
Jasminn
Velike Banja Luke i nasih sportsport.ba heroja ni na mapi...ne spominju se u pjesmama
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti