Jakovljević: Sada ne znači ništa ko će biti nosioc jer nema favorita u takvom formatu

Defanzivac Zrinjskog za SportSport.ba

Jakovljević: Sada ne znači ništa ko će biti nosioc jer nema favorita u takvom formatu

Endin Čaušević

UEFA je danas objavila kalendar kvalifikacija za novu sezonu Lige prvaka i Evropske lige.

Velika promjena jeste što će se mečevi kvalifikacija igrati samo u formatu jedne utakmice, te neće biti revanša, a domaćin ove utakmice će biti odlučen žrijebom.

Sigurno je da će to biti veliki problem za većinu klubova u Evropi, pa tako i za bh. predstavnike. Sarajevo će igrati u prvom kolu kvalifikacija LP, dok će u prvom kolu kvalifikacija EL našu zemlju predstavljati Željezničar, Zrinjski i Borac.

Mečevi prvog kola kvalifikacija za Evropsku ligu igraju se 27. avgusta. Nakon ove UEFA-ine objave kontaktirali smo defanzivca Zrinjskoj, Slobodana Jakovljevića, koji je otkrio svoje utiske nakon što smo mu saopštili kako će izgledati format kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Pa, ne znam šta da kažem na sve to. Mi smo očekivali da ćemo biti nosioci, ali sada to ne znači ništa kada se igra jedan meč jer tu nema favorita bili nosioci ili ne. Po meni takav format može biti minus, ali i plus. Meni lično to ne predstavlja neki problem", rekao je Jakovljević koji vjeruje da će ekipa Zrinjskog biti spremna za kvalifikacije EL.

"Pripreme počinju 22. juna i imamo dva mjeseca da se uigramo. Prvenstvo počinje 1. avgusta i možda ćemo te kvalifikacije dočekati spremniji nego ikad".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Denchi
Znam da su ovi stoperi pravo glupi od udaranja lopte glavom i to sto duze igraju to gluplji ali ovaj balvan fakat ne moze skontat da je bolje protiv ekipe s Malte igrat nego Celtica npr.
5 1
bistrik87
Smijesno, jednom u historiji izbacili malo jaci klub i sad pametuju
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi